Hoewel het moeilijk is om je huis te beschermen tegen professionele dieven, worden de meeste inbraken gedaan door amateurs. Deze dieven worden gemakkelijker gedwarsboomd als je enkele van deze eenvoudige beveiligingsmaatregelen in acht neemt. Er is niet veel voor nodig om uw huis intimiderend te maken voor inbrekers – het is zelfs heel eenvoudig!

Deuren en ramen vergrendelen – Vergrendel de deuren en ramen van je huis voordat je je huis verlaat of naar bed gaat. Als u een domoticasysteem hebt, gebruik je je computer of smartphone om je deuren op afstand te vergrendelen als je dit vergeet voordat je vertrekt.

Gebruik een beveiligingssysteem – Een beveiligingssysteem voor thuis is de beste verdediging tegen inbraken. Er zijn tal van systemen beschikbaar die kunnen worden aangepast aan je huis en budget. Je lokale beveiligingsbedrijf of slotenmaker kan je helpen er een te kiezen. Eenvoudig installeren is niet voldoende – je moet er ook voor zorgen dat het vakkundig gedaan wordt!

Controleer de sloten – Sloten hebben onderhoud nodig net als elk ander deel van uw huis. Zorg ervoor dat je nachtschoten op buitendeuren installeert, gebruik de juiste sloten op schuifdeuren wanneer je weg bent.

Haal je struiken weg – Een ding waar inbrekers op letten, is hoe gemakkelijk ze zich kunnen verbergen rond de omtrek van je woning. Zorg er dus voor dat ze zich niet gemakkelijk achter een struik of boom kunnen verbergen, vooral die in de buurt van de bovenste niveaus en ramen, zodat inbrekers zich nergens kunnen verbergen.

Zorg voor buitenverlichting – Gebruik buitenverlichting en plan ze in te schakelen wanneer de zon ondergaat. Gebruik ook bewegingsdetectielichten voor donkere gebieden op het gazon.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen