Niets is zo vervelend als je last heb van een lekkage. Een lekkage kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan een breuk in de leiding opeens ervoor zorgen dat het water uit de leiding spuit. Maar het kan ook zijn dan een lekkage al een poos aan de gang is en je merkt het pas op het moment dat er vochtkringen op het plafond of op muur verschijnen. Een verborgen lekkage kan veel schade aanrichten, omdat je er vaak pas laat achter komt. Je bent dan niet alleen geld kwijt aan het oplossen van de lekkage, maar ook om de waterschade te verhelpen. Een lekkage probleem kan dan dus ook veel geld kosten. Benieuwd hoeveel het kost om een lekkage op te sporen en te verhelpen? Je leest het hier.

Wat kost een lekkage verhelpen?

Heb je last van een lekkage? De meest efficiënte en snelste manier om een lekkageprobleem kwijt te raken is door een specialist in te huren. Een lekkage specialist kan niet alleen de lekkage opsporen, hij kan ook een goede inschatting geven hoeveel het kost om het te laten repareren. De prijs om een lekkageprobleem te verhelpen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt mee of het makkelijk of moeilijk is om de locatie van de lekkage op te sporen. Middels lekdetectie kan de specialist de locatie achterhalen. Naast de gebruikte methode speelt ook de tijdsduur mee. Duur het lang om de lekkage te vinden of heeft de specialist de plek van de lekkage zo gevonden? Daarna komt de vraag hoeveel tijd is de loodgieter met het lekkageprobleem kwijt. Kan het snel worden opgelost of is hij een middag bezig om het lekkageprobleem kwijt te raken. Afhankelijk van het uurtarief van de loodgieter kan deze klus behoorlijk in de kosten oplopen. 

Een lekkage declareren bij de verzekeraar

Bij een lekkageprobleem ben je vaak best wat geld kwijt. De kosten van het inhuren voor een lekdetectie specialist kun je vaak bij een verzekeraar indienen. De enige eis is dat je dan gebruik maakt van een erkend bedrijf. Het oplossen van een lekkage kun je echter niet declareren.  Lekkageproblemen kunnen ontstaan door achterstallig onderhoud of door eigen nalatigheid. Heb je echter vochtschade opgelopen door de lekkage? Dan kan je deze vaak wel declareren. Hiervoor moet je foto’s kunnen aanleveren van het lekkageprobleem. Voordat je een lekkageprobleem hebt opgelost is het daarom van belang dat je foto’s maakt, van zowel de lekkage als de schade. Zonder het aanleveren van bewijs wordt je claim niet goedgekeurd. Op deze manier kan je – achteraf – de kosten van een lekkage flink verminderen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen