We weten allemaal dat een tuin een vrij idyllische plek is. De vogels zingen, de bijen zoemen en je kunt zelfs vers voedsel uit je eigen achtertuin halen! Maar wist je dat een parasol ook een essentieel onderdeel van je tuin kan zijn? Een high-quality parasol zoals een zweefparasol met parasolvoet houdt je koel op warme dagen en geeft je bovendien de broodnodige schaduw op die zonnige middagen. En met zo veel keuze is het belangrijk dat je de juiste kiest! Hier zijn onze beste tips voor het kiezen van de perfecte parasol.

Wat is een parasol en wat zijn de doeleinden ervan

Een tuin zonder parasol zou zijn als een oceaan zonder water; hij zou gewoon niet compleet aanvoelen! Er zijn veel redenen waarom elke achtertuin een parasol zou moeten hebben: ze geven schaduw op warme dagen, geven je een koel gevoel als je buiten bent, en geven je tuin dat extra speciale tintje. En kies je voor een kantelbare parasol, dan is hij ook nog eens heel veelzijdig. Parasols geven ook stijl aan elke omgeving – of je hem nu inzet tijdense en feestje om droog te blijven of gewoon om met vrienden bij het zwembad te loungen. Daarom raden we je aan vandaag nog in een van deze mooie accessoires te investeren!

Wist je dat de zon een van de grootste gevaren voor onze huid is? Dat klopt – de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker veroorzaken. En hoewel we allemaal graag tijd in de zon doorbrengen, is het toch belangrijk ons tegen de schadelijke stralen te beschermen. Dit is slechts één van de redenen waarom de aanschaf van een kwalitatieve parasol niet alleen goed is voor het aanblik van je achtertuin, maar ook nog eens een gezondheids must-have is.

Waar je op moet letten bij het kopen van een parasol

Nu je wat meer weet over de toepassingen van een parasol, is het tijd om te leren waar je op moet letten bij het kopen ervan. Er zijn tegenwoordig veel stijlen en maten op de markt, maar er eentje kiezen kan lastig zijn. Hier zijn onze beste tips:

Kies het juiste formaat

Het eerste wat je van je tuinparasol nodig hebt is schaduw! Je wilt geen parasol die te veel of te weinig dekking geeft, dus beslis eerst over de grootte van het oppervlak dat je overdekt wilt hebben voor je gaat rondkijken. Zorg dat je van tevoren opmeet en teken eventuele afmetingen af op de grond.

Weersbestendigheid

We raden aan rekening te houden met de weersomstandigheden voor je je aankoop doet. Een paar factoren die je zou kunnen overwegen zijn: UV-bescherming, waterdichtheid en windbestendigheid. Het waait immers soms hard en er is niets erger dan een kapotte parasol door sterke regen- en windvlagen. Daarom is de aanschaf van een kwalitatieve parasol zeker geen overbodige luxe.

Gewicht en draagbaarheid

Een lichtgewicht parasol is het gemakkelijkst in je tuin te dragen, dus probeer er een te vinden die zo weinig mogelijk weegt als je er een zoekt die mobiel is. Ten tweede moet je nadenken over de grootte van de basis – of je hem gemakkelijk zult kunnen verplaatsen zonder je te bezeren. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een zwevende parasol die in de hoek van een tuin wordt geplaatst: deze neemt vrijwel geen ruimte in beslag en laat je lekker op één plek staan.

Stijl en duurzaamheid

Tenslotte: als je een parasol voor je tuin koopt, wil je er zeker van zijn dat hij er goed uitziet! Dat betekent dat je er een moet kiezen die bij de rest van je tuin en gezin past. En we weten allemaal dat niets eeuwig meegaat – daarom raden we aan een ontwerp te kiezen met hoogwaardige materialen en constructie voor maximale duurzaamheid.

Het belang van het kopen van een parasol van goede kwaliteit met duurzame materialen zodat hij langer meegaat

Als je in een parasol investeert, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je er een van hoge kwaliteit koopt, die bestand is tegen hevige wind. Dit komt omdat een parasol van lage kwaliteit bij hevige wind eerder zal breken of zelfs wegvliegen, wat mogelijk tot ernstige verwondingen kan leiden. Bovendien gaat een parasol van hoge kwaliteit langer mee en biedt hij vaak een betere bescherming tegen de UV-stralen van de zon.

Als het erop aankomt, zijn er veel redenen om in een parasol voor je buitenruimte te investeren. Van schaduw tot comfort en zelfs je gezondheid, je zult geen spijt hebben van de aankoop van een prachtige parasol.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen