Als je op zoek bent naar een interieurstijl die een krachtig statement maakt, dan is industriële woninginrichting de perfecte keuze. Door ruwe materialen te combineren met strakke vormen en texturen is een industriële inrichting stoer en rustgevend tegelijk. In deze blogpost onderzoeken we hoe je de perfecte industriële look in je huis kunt creëren – van meubels en accessoires tot kleurenpaletten en verlichting.

Laten we beginnen!

Meubels

Het creëren van een industriële look in je huis is meer dan wat meubels bij elkaar gooien – het gaat om het mengen van verschillende materialen en texturen om een maximaal effect te bereiken. Denk aan zwarte ijzeren frames met houten panelen, of stalen rekken gecombineerd met betonnen aanrechten. Voor een optimaal effect moet je ook donkere meubels met een gepolijste afwerking gebruiken – dit zal zeker opvallen! Maar vergeet je middelpunt niet, want wat is het nut van een industriële look als je geen mooi industrieel tv-meubel hebt om te bewonderen? Die staat tenslotte altijd in het zicht!

Accessoires

Als je eenmaal de meubelstukken bij de betere woonwinkel zoals Happy Home meubels hebt verzameld, is het tijd om je ruimte op te fleuren met accessoires! Niet alleen zullen die plakken metaal of splinters hout je inrichting visueel opwaarderen, maar bepaalde stukken kunnen je plek ook een industriële make-over geven. Word creatief met dienbladen, lampen, planken, vazen en zelfs klokken gemaakt van industriële materialen – er ligt een overvloed aan mogelijkheden te wachten.

Maar vergeet niet wat organische elementen toe te voegen, zoals planten of natuurlijke materialen – dat zijn zeker de juiste ingrediënten voor een verzachtende toets. Hoe graag we onze huizen ook volstoppen met accessoires – meer is niet altijd beter als het gaat om het bereiken van die kenmerkende industriële look. Houd het dus eenvoudig en laat de overmaatse voorwerpen hun uiterste schoonheid tonen.

Kleurenpalet

Industrieel wonen kan zeker wat extra pit aan je ruimte geven, maar soms kan te veel kleur (of de verkeerde kleuren) je huis eerder claustrofobisch dan gezellig doen aanvoelen. De sleutel tot een evenwichtige en rustgevende kamer is het gebruik van gedempte tinten zoals grijs en wit, die de aandacht vestigen op je mooie meubels en accessoires zonder ze te overheersen. Als je je avontuurlijk voelt (en met die spullen wilt pronken!), kun je altijd voor iets levendigers gaan – blauw- en bruintinten zijn geweldig voor subtiliteit, terwijl fellere tinten als geel of groen perfect zijn voor mensen die willen dat hun ruimte opvalt.

Verlichting

Verlichting is essentieel bij het creëren van een industriële look in je huis – het helpt de toon van de kamer te zetten door al je zorgvuldig gekozen stukken te verlichten en hun unieke texturen en details naar voren te brengen. Kies voor opvallende lampen zoals hanglampen of vloerlampen van metaal of hout (of allebei!), want die brengen het industriële gevoel waar je voor gaat goed naar voren. Vermijd het gebruik van TL-verlichting, want dat kan te hard zijn voor deze esthetiek – kies in plaats daarvan voor zachtere verlichting zoals LED-lampen of Edison-lampen!

Conclusie

Met slechts een paar eenvoudige stappen – het kiezen van meubelstukken van ruwe materialen in combinatie met strakke vormen; het aankleden met voorwerpen van metaal of hout; het vasthouden aan gedempte kleurenpaletten; en het toevoegen van opvallende verlichtingsarmaturen – kun je gemakkelijk een industriële look in je huis creëren die tegelijkertijd stoer en rustgevend is!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen