De laatste jaren zijn douchewanden en regendouches enorm populair. Het zijn moderne en functionele toevoegingen aan jouw badkamer. Laat je inspireren door de mogelijkheden. 

Douchewand: voor het stijlvol en modern afsluiten van jouw doucheruimte

Met een douchewanden sluit je de doucheruimte op een stijlvolle en moderne manier af van de rest van de badkamer. Ook geeft de douchewand een ruimtelijk effect aan jouw badkamer. Een douchewand is niet alleen modern, maar ook functioneel. Deze zorgt ervoor dat spattend water niet door jouw gehele badkamer kan stromen. We zetten graag de verschillende varianten douchewanden en bijkomende opties voor je op een rijtje. 

1. Varianten

Douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De meest gekochte varianten zijn glazen douchewanden, acryl douchewanden en douchewanden van pvc. Zo is er voor iedere doucheruimte wel een geschikte variant te vinden. 

2. Glasdikte

De dikte van het glas zegt veel over de kwaliteit en sterkte van de douchewand. De meest gangbare glasdiktes van douchewanden zijn 6 millimeter, 8 millimeter en 10 millimeter. Kies minimaal voor 8 millimeter, dan weet je zeker dat je een stevige en stabiele douchewand hebt. 

3. Breedte

Bij het kiezen van de breedte van jouw douchewand doe je er goed aan rekening te houden met het formaat van jouw badkamer. Hoe breder de douchewand, hoe minder water er in jouw badkamer stroomt. De meest gekozen breedtemaat van een douchewand is 100 centimeter. Natuurlijk zijn er kleinere en grotere varianten beschikbaar. 

4. Hoogte 

De standaardmaat van douchewanden is ongeveer 2 meter hoog. Dit zorgt ervoor dat je ruimte hebt tussen de douchewand en het plafond. Deze ruimte is nodig voor het ventilatiesysteen om de stoom die vrijkomt tijdens het douchen goed te kunnen afvoeren. 

Regendouche: voor een uniek gevoel van ontspanning

Een regendouche is de meest comfortabele douchekraan die er is. De regendouche is voorzien van een grote douchekop met een brede straal. Deze is breder dan bij een standaard douche, waardoor het water over jouw hele lichaam wordt verdeeld. Dit geeft een uniek gevoel van ontspanning. 

Creëer het ultieme wellness-gevoel in je eigen badkamer

Regendouches zijn leverbaar in verschillende varianten. Denk hierbij aan een opbouw regendouche en inbouw regendouche. Naast de verschillende varianten is de keuze in opties enorm. Zo zijn er regendouches met tweegreeps of eengreepsbediening en kun je het aantal sproeistralen kiezen, waardoor iedereen in het huishouden kan ontspannen onder zijn of haar favoriete straal. Voor welke regendouche je ook kiest: je creëert het ultieme wellness-gevoel in je eigen badkamer! 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen