Een omheining is een uitstekende manier om de veiligheid en privacy in de tuin te verbeteren en een gevoel van orde toe te voegen. Een goed ontworpen omheining kan ook een aantrekkelijker aanzien geven aan een huis en de waarde ervan verhogen. Hekken zijn meestal gemaakt van hout of metaal, elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke je kiest, hangt af van de grootte van de tuin, de plaatselijke bestemmingsplannen en je persoonlijke voorkeur. Hier stellen we 4 verschillende soorten omheiningen voor die ideaal zijn voor tuinen.

Stalen hekken

Stalen hekken zijn sterk en duurzaam, en ze komen in verschillende stijlen en hoogtes. Ze zijn ook vrij goedkoop, waardoor ze een goede optie als je op zoek bent om geld te besparen. Dit type hek is gemakkelijk te installeren, en het kan komen geprefabriceerd in panelen of rails. Een nadeel van een stalen hek is dat het er niet zo aantrekkelijk uitziet als andere soorten omheiningen, en het is ook niet ideaal voor gebieden die veel direct zonlicht krijgen. 

Houten Omheiningen

Houten hekken zijn zeer aantrekkelijk en kunnen worden gebouwd in een verscheidenheid van stijlen en hoogten. Je kunt ze ook beitsen of schilderen houten hekken elke kleur die je wilt, dus je hebt veel vrijheid in het ontwerp. Houten hekken zijn zeer stevig en duurzaam en zal duren voor vele jaren. Een houten schutting is een goede keuze als je wilt dat een hek dat past in de tuin en zal niet opvallen. 

Je kunt ook voor een andere soort natuurlijke omheining kiezen; een omheining gemaakt met wilgenmatten. Een wilgenmat kopen is mogelijk bij een online aanbieder. De wilgenmat op rol wordt binnen enkele dagen bij je thuis afgeleverd. Een wilgenmat kan een prachtige toevoeging zijn aan een tuin. Je zult meer privacy hebben in een tuin, maar toch het gevoel hebben dat je niet helemaal afgezonderd bent.

PVC Hekken

PVC hekken zijn goedkoop en gemakkelijk te installeren, en ze komen in een grote verscheidenheid van stijlen en kleuren. Dit type omheining is sterk en duurzaam en zal vele jaren meegaan. Het is een goede keuze als je wilt dat een hek dat is goedkoop en ziet er leuk uit, maar kost niet veel. PVC hekken zijn geen goede keuze voor gebieden met veel wind, omdat ze gemakkelijk kunnen worden omver geblazen. Ze zijn ook niet een goede keuze als je kleine kinderen of huisdieren, omdat ze gemakkelijk kunnen worden beklommen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen