Veel mensen beseffen niet hoe gemakkelijk het is om hun woonkamer op te fleuren. Ik bedoel, je kunt een lamp in de hoek hangen en je kussens veranderen en BOEM. Je hebt je woning er 100% beter uit laten zien. Of als je je echt avontuurlijk voelt, ga dan voor wat nieuwe meubels of doe zelfs spullen weg zodat er meer ruimte is. Maar wees voorzichtig: als je té overboard gaat dan ziet je woning er straks meer uit als een kunstgalerij dan een huis. Vandaag geven we 5 interieurtips die je kunnen helpen je woonkamer nieuw leven in te blazen. Lees je mee?

Hang een lamp op

Wil je je huisinrichting opfleuren of verbeteren? Dan is spelen met licht een geweldige manier! Je denkt misschien dat het onmogelijk is om een kamer er beter uit te laten zien met maar één item, maar wist je dat lampen tegenwoordig ook echte eye-catchers kunnen zijn? Zelf heb ik sinds kort Franz Jozef aan de muur hangen. En mocht je nu denken: ‘wat de **** is Franz Jozef’, dan kijk je nu even naar rechts en ta-da, daar is hij. Deze gouden struisvogel past wellicht niet in een landelijke woning, maar heb je al wat gouden elementen in je woning hebben, dan is zo’n lamp écht een toffe toevoeging.

Vervang je kussens

Hoe mijn woonkamer eruit ziet? Ze is gevuld met kussens in alle soorten! Je kussens veranderen is een gemakkelijke manier om de vibe in je woonkamer helemaal te veranderen. Heeft het meer energie nodig? Ga dan voor felle kleuren. Zoek je iets zachts en knus, kies dan neutrale tinten. En als je een beetje luxe wilt toevoegen, waarom dan niet wat fluweel proberen? Kussens zijn een geweldige betaalbare manier om je woonkamer een andere uitstraling te geven.

Verwijder meubels

Dit lijkt misschien een heel drastische oplossing, maar soms is het nodig. Als je woonkamer volgepropt staat met meubels, kan het moeilijk zijn om voor alles de juiste plek te vinden – en nog moeilijker om je in te ontspannen. Dus neem eens een kijkje: bekijk je meubels en verwijder alles wat je niet nodig hebt. Als het niet gebruikt wordt, doe het dan weg! Je zult je veel beter voelen over de ruimte die je nu hebt.

Voeg planten toe

Planten zijn goedkoop, ze nemen niet veel plaats in, en ze kunnen je helpen ontspannen. Ze zorgen er ook voor dat je huis er beter uitziet voor de mensen die het bezoeken. Dus als je je woonkamer wilt opfleuren met iets dat weinig kost en niet veel ruimte inneemt, overweeg dan een paar planten toe te voegen! Een beetje groen is een geweldige manier om wat leven in huis toe te voegen. Kijk dus in je plaatselijke tuincentrum voor goedkope planten en breng wat leven en kleur in je huiskamer!

Een likje verf

Door de kleuren van je muren te veranderen kun je je woonkamer op zóveel manieren veranderen. Donkere tinten kunnen een kamer knus doen aanvoelen, terwijl lichte kleuren kunnen helpen om een gevoel van ruimte te creëren. Als je een snelle en gemakkelijke manier zoekt om je woonkamer op te frissen, overweeg dan om hem een likje verf te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos en online zijn vele duizenden voorbeelden te vinden!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen