Een chique en stijlvolle douchecabine maakt het uiterlijk van je badkamer af en laat hem luxueuzer aanvoelen. Er zijn veel verschillende soorten overdekkingen om uit te kiezen, dus je kunt er een vinden die bij je stijl en budget past. Met de volgende tips vind jij de douchecabine die jouw badkamer helemaal af maakt.

1) Kies de juiste maat

Een chique en stijlvolle douchewand kan je badkamer laten aanvoelen als een kuuroord, maar het kiezen van de juiste maat is erg belangrijk. Begin met het bepalen van de oppervlakte die je wilt afdekken en meet iedere muur. Als ze niet gelijk zijn, kan je ook ieder oppervlak uitzoeken in plaats van er eentje samen te voegen. Als je niet meer dan een klein beetje ruimte beslaat, is een frameloze douchecabine geschikter dan bijvoorbeeld eentje met wandjes of plexiglas.

2) Een frameloze glazen of stevige roestvrij stalen overdekking

Een frameloze douchecabine is gemaakt van glazen panelen die met siliconenlijm bij elkaar gehouden worden. Het voordeel van dit type wand is dat hij heel strak en modern is. Het kan je badkamer ook open laten aanvoelen omdat het glas de illusie van meer ruimte wekt. Je kunt het beste een 5 mm geharde glasplaat nemen, die gemakkelijker schoon te maken is dan gewoon glas. Wil je een nog luxueuzere uitstraling, kies dan een 6 mm dik paneel in plaats van 4 mm voor extra duurzaamheid.

3) Ingelijste behuizingen

Ingelijste overdekkingen bestaan uit verschillende stukken- meestal vier- die in de hoeken passen waar de muren in je doucheruimte samenkomen. Ze zijn er in bijna alle dezelfde materialen als omlijste glazen wanddelen, want elk merk maakt ze in zijn eigen materiaal. Ingelijste douches zijn ook betaalbaarder dan frameloze, dus als je op de kosten moet besparen is dit de aangewezen weg.

4) De douchedeur

Een douchedeur is erg handig omdat hij voorkomt dat water buiten je doucheruimte valt, zodat je minder water verbruikt tijdens het douchen. Er zijn verschillende soorten deuren op de markt , dus kijk online of in bouwmarkten rond om er een te vinden die bij je badkamer past. Je kunt zelfs deuren op maat laten maken voor een extra luxueus gevoel. Zorg ervoor dat de handgreep van je deur niet schroeit! Vermijd ook dat je ze plaatst waar kinderen er bij kunnen.

5) Je douchewand schoonmaken

De glazen panelen van een douchewand hebben meestal geen onderhoud nodig, behalve regelmatig schoonmaken met water en zeep. De siliconenlijm die het glas bij elkaar houdt moet om de 5-8 jaar vervangen worden, afhankelijk van hoeveel het regent waar je woont. Er is echter niet echt iets om je zorgen over te maken want dit soort vervanging is heel goedkoop. Je moet het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen zoals staalwol of grof zout vermijden omdat ze de coating van de siliconenlijm kunnen beschadigen.

Douchewanden kunnen je badkamer luxueuzer doen aanvoelen. Een chique overdekking kiezen betekent dat je zult moeten nadenken over afmetingen, materiaal, en of ze al dan niet omlijst of frameloos is. Aan welke stijl van overdekking geef je de voorkeur?

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen