De woonkamer is het middelpunt van je huis. Ze zet de toon voor je hele huis, en het is de plek waar je veel tijd doorbrengt met familie en vrienden. Je kunt een paar eenvoudige trucjes toepassen om het gezellig, comfortabel, en echt van jou te laten voelen! Zit je er klaar voor? Het belangrijkste is dat je huis een weerspiegeling van JOU wordt! Met dat in gedachten zijn hier een aantal must-do’s bij het inrichten van je woning:

1. Kies een kleurenschema voor je huis

Veel mensen houden ervan om in elke kamer dezelfde kleur te gebruiken. Sommige anderen geven de voorkeur aan colofulle kamers. Als je niet zeker bent, wat denk je er dan van om voor elke kamer verschillende kleuren te gebruiken?

2. Koop nieuwe meubels

Het is echt maar persoonlijke voorkeur, maar sommige mensen vinden het leuk om nieuwe meubels te kopen vlak voor ze gaan verhuizen of als ze gaan verhuizen. Probeer een paar meubels aan je huis toe te voegen, of het nu bijzettafels, stoelen, sofa’s, salontafels, eetkamersets zijn – noem maar op!

3. Fris de muren op

Verwijder foto’s of schilderijen die niet meer van betekenis voor je zijn en breng wat nieuwe decoratie aan! Je kunt je muren verven of behang gebruiken voor een chic effect. Voeg kunstwerken toe die je stijl weerspiegelen – gebruik een abstract stuk voor meer eigentijdse thema’s, of kies iets traditioneels als je iets klassiekers zoekt.

4. Gebruik wat je al bezit

Je hoeft geen geld uit te geven om je huis in te richten! Natuurlijk is het altijd leuk als je een gave lamp vindt of kunstwerken bij een garageverkoop of kringloopwinkel. Maar je kunt ook dingen die je al hebt – accenttafeltjes, boekenplanken, spiegels, schilderijen – gebruiken om de inrichting van je huis te verbeteren!

5. Hang foto’s op

Ook al zijn het maar foto’s uit tijdschriften, probeer ze toch aan de muren te hangen. Kies verschillende maten en vormen voor een interessante aanblik . Als je niet houdt van de gedachte aan spijkers en ander hang- en sluitwerk aan je muren, gebruik dan commandostrips om dingen aan de muur te hangen.

6. Voeg planten toe aan je huis

Voeg een plant toe! Planten kunnen leven in je huis brengen en het een vredig en evenwichtig gevoel geven. Zorg er gewoon voor dat je eraan denkt ze te verzorgen, dan blijven ze altijd zowel esthetisch als nuttig!

7. Accessorize accessorize accessorize!

Accessoires zijn kleine stukjes inrichting die een enorme impact in je huis kunnen maken! Denk aan kussens, bijzettafeltjes, vazen (probeer eens wat kringloopwinkel vazen te beschilderen), kaarsen – zelfs vloerkleden. Deze voorwerpen veranderen de hele aanblik van een ruimte met minimale inspanning.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen