Gordijnen zijn ideaal in ieder huis. Ze brengen sfeer en stijl in een ruimte, houden nieuwsgierige ogen en licht buiten en werken isolerend op koude dagen. We noemen vijf meer en minder voor de hand liggende ruimtes waar raamdecoratie het goed doet.

Woonkamer

In de woonkamer wil je graag privacy. Bij het huis inrichten zijn gordijnen vaak het eerste dat je ophangt. Gordijnen in de woonkamer zijn praktisch omdat ze storend licht van bijvoorbeeld koplampen en straatlantaarns buiten houden. Maar raamdecoratie is ook gezellig. Gordijnen dicht, kaarsen aan en lekker genieten van de avond.

Slaapkamer

In de slaapkamer hebben gordijnen vaak ook vooral een praktisch doel: het buitenhouden van licht. Niet alleen van permanent licht zoals straatlantaarns, maar ook van de zon die laat onder gaat of vroeg opkomt. Duisternis in de slaapkamer is een belangrijk onderdeel van een goed slaapritme.

Maar ze kunnen ook de sfeer van de slaapkamer bepalen. Kies daarvoor voor een rustgevende kleur als je raamdecoratie voor de slaapkamer uitzoekt, zoals zachtgroen of beige. Bij deze kleuren kun je beter ontspannen en slaap je fijner.

Voordeur

Bij gordijnen denken we vaak aan de woon- of slaapkamer. Maar wist je dat gordijnen bij de voordeur ook heel gebruikelijk zijn? Als je glas aan één of beide zijden van de deur hebt wil je graag nieuwsgierige ogen buiten houden. Daarnaast houdt raamdecoratie bij de voordeur in de zomer de hitte buiten en in de winter gaan het tocht tegen en houdt het de warmte binnen.

Werkkamer

De meeste mensen hebben een computer nodig voor hun werk. Niets is hinderlijker dan het felle licht in je beeldscherm waardoor je niets meer ziet. Plisségordijnen sluiten een raam (bijna) kierdicht af zodat je geen last meer hebt van licht op je beeldscherm of je werkblad en zijn ideaal voor een werkkamer.

Keuken

In de keuken wil je graag het felle zonlicht tegenhouden zodat het niet op je etenswaren schijnt en je niet hindert als je kookt. Jaloezieën zijn dan een prima oplossing. Met de koordbediening kun je de lamellen verder open of dicht doen en daarmee zelf bepalen hoeveel lichtinval je krijgt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen